ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняХерсонський аеропорт повернули місту

Херсонський аеропорт повернули місту

Херсонська облрада вчора затвердив рішення про передачу цілісного майнового комплексу Аеропорт «Херсон» у комунальну власність

Влада Херсонської області через чотири роки з початку конфлікту з колишнім інвестором місцевого аеропорту повернула актив у муніципальну власність. Вчора губернатор Херсонської області Микола Костяк заявив, що вже до кінця року він почне приймати рейси.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Херсонської ОДА.

Рішення було прийнято після того, як 31 липня Одеський апеляційний суд залишив без зміни постанову Господарського суду Херсонської області, яким задовольнив позов прокуратури до структур колишнього співвласника аеропорту підприємця Анатолія Льовіна.

Влада міста заявляють, що вже через 2-3 місяці аеропорт почне приймати рейси, які не відбувалися з 2006 року, уточнимо що за підрахунками запуск аеропорту в експлуатацію потребує виділення з місцевого або центрального бюджету близько 1 млн грн.

«Злітно-посадкова смуга перебуває в задовільному стані, аеровокзальний комплекс та перон вимагають косметичного ремонту. Для запуску роботи аеропорту потрібно вирішити лише ряд процедурних питань: провести сертифікацію аеродрому, організувати і сертифікувати службу авіаційної безпеки, підготувати інструкцію з виробництва польотів», - повідомив директор аеропорту Ярослав Агафонов.

Також, пан Агафонов, зазначив, що регулярні рейси планується налагодити вже навесні. Пріоритетні напрямками є Київ, міста Росії і Туреччини.

Експерти, зокрема голова Асоціації аеропортів України Анатолій Троценко сумніваються, що аеропорт зможе залучити велику кількість пасажирів, і вважають, що він навряд чи витримає конкуренцію з боку аеропортів Миколаєва, Одеси, Дніпропетровська та Сімферополя.  

Аеропорт "Херсон" має в своєму розпорядженні злітно-посадковою смугою довжиною 2,5 км і шириною 42 м, що дозволяє приймати повітряні судна типу Ту-134. Аеродром розрахований на одноразове проходження до 100 пасажирів або прийом одного вантажного літака з вантажопідйомністю до 30 т.

 
Коментарі (0)