ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХмельницьке сміття стане дорожче

Хмельницьке сміття стане дорожче

Згідно з рішенням виконкому Хмельницької міської ради у серпні підвищаться тарифи на вивіз та знешкодження сміття.

Згідно з рішенням виконкому Хмельницької міської ради у серпні підвищаться тарифи на вивезення та знешкодження сміття. Мешканці багатоповерхівок платитимуть на 18 копійок більше у місяць, а приватного сектору – на 26. 

Рішенням виконкому Хмельницької міської ради затверджено нові тарифи на послуги з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів. За вивіз та утилізацію одного кубічного метру сміття тепер потрібно буде сплачувати 20,75 грн у рік.

Як пояснили у підприємстві «Спецкомунтранс», норма сміття для вивозу та утилізації на одного мешканця Хмельницького різна і залежить від умов проживання. 

«На одного мешканця багатоповерхівки у рік в середньому припадає по 2,42 кубічних метри сміття, а жителі приватного сектора смітять більше – для них встановлено норму 2, 58 кубічних метри, – говорить начальник відділу збуту послуг Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» Олександр Фурман. – Отже, відповідно до цього і вирахували вартість вивозу та знешкодження сміття у місяць. 

З першого серпня 2012 року плата за надання послуг з вивезення та знешкодження твердих побутових відходів транспортом Хмельницького комунального підприємства «Спецкомунтранс» буде становити:
 

4,18 грн в місяць з одного мешканця багатоквартирного будинку; 

4,46 грн в місяць з одного мешканця приватного сектора з присадибною ділянкою.

До 1 серпня хмельничани, які живуть у багатоповерхівках, сплачують 4 грн, а приватного сектору – 4,20 грн на місяць.

 
Коментарі (1)
Александр
22 Липня 2012 p. 08:25
По их "тупым" расчетам каждый житель выбрасывает ежедневно две трех литровые банки отходов. Тогда ежедневно каждый человек должен ежедневно покупать и съедать минимум десять трех литровых банок еды (каждый должен ежедневно приносить домой мешок чего-то). Хорошо живут и питаются жители города Хмельницкого.