ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняХмельницький отримав 34 млн. грн. на світлодіодне освітлення

Хмельницький отримав 34 млн. грн. на світлодіодне освітлення

Для заощадження витрат на електроенергію в Хмельницькому планують поступово відмовитись від звичного освітлення та перейти на світлодіодне. Для цього з міського бюджету виділять 34 мільйони гривень

20 липня 2016 року в місті Хмельницькому запрацювала «Програма енергоефективної модернізації внутрішнього та зовнішнього освітлення міста Хмельницького на 2016-2017 роки» спрямована на вирішення актуальної проблеми скорочення значних витрат на утримання внутрішнього та зовнішнього освітлення міста для підвищення рівня енергоефективності світлотехнічного обладнання. 

Як повідомили у прес-службі мерії, вже через два роки вулиці обласного центру освітлюватимуть сучасні та економні led-лампи.

«В зв’язку із постійним зростанням вартості електроенергії для міста нагальним є питання її економії. Незважаючи на те, що протягом останніх років впроваджувались заходи, направлені на економію споживання електроенергії, досягти максимального ефекту неможливо через те, що частина освітлювальних приладів, які експлуатуються, не відповідають технічному рівню сучасного освітлювального обладнання, а світловіддача їх досить низька. У цих умовах особливе значення для економіки, як у внутрішньому та зовнішньому освітленні, набуває використання економних джерел освітлення. Сьогодні, світлодіодне освітлення є відмінною альтернативою освітленню за допомогою ламп розжарювання, навіть люмінесцентних ламп. У його основу закладені високоефективні енергозберігаючі технології, які дозволяють радикальним чином вирішити проблему браку і економії електроенергії», – йдеться у проекті документу.

Для придбанна та встановлення нового освітлення з хмельницького бюджету буде виділено 33 927,4 тис. грн., заходи до програми будуть реалізовуватися протягом 2-х років  . 

Варто зазначити, що через ріст цін на електроенергію, витрати на зовнішнє освітлення у 2013-2015 роках зросли на 40%.

 

 
Коментарі (0)