ГоловнаПублікаціїБлагоустрійХороші дороги в Україні - лише у мріях! - опитування

Хороші дороги в Україні - лише у мріях! - опитування

За результатами опитування «України Комунальної», виявилося, що наразі в країні безямкових доріг не залишилося. Таким чином, не потрібно бути сильним екстрасенсом, аби зрозуміти, наскільки реальні плани «Укравтодору» завершити ямковий ремонт до 1 травня.

Віддавна на територіях Російської Федерації вважається апокрифічним вислів: «У Росії дві біди – дурні і дороги». Щодо перших «Україні Комунальній» достоту не відомо, а от що стосується доріг, можна сказати з упевненістю, - наразі це питання стоїть особливо гостро і в Україні.

Так, за висновками експертів Світового економічного форуму, наша країна посідає 137 місце у світі з 144 за якістю доріг. Остання позиція у цьому списку відведена Молдові (1,5 бала), якщо це, звичайно, може потішити українців.

Високопосадовці пояснюють такі рейтинги і, власне, бідовий стан українських автошляхів як багаторічним недофінансуванням дорожньої галузі у період незалежної України та засиллям важкогабаритного транспорту, так і нещадними холодами, особливо такими, які мали місце у цьому році.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, як тільки з українських доріг зійшов сніг, зійшов і асфальт, і стало точно зрозуміло, хто і де недопрацював. Як наслідок, кількість дорожньо-транспортних пригод та фактів пошкодження автівок через ями на дорогах зросла в рази. Це, безумовно, спровокувало хвилю громадського обурення, адже напередодні Євро-2012 українцям обіцяли, перш за все, покращення дорожньо-транспортної інфраструктури, а зокрема, доріг. Як так сталося і хто винний у тому, що ці покращення перетворилися на погіршення, тоді влада розводила руками, більше того, не могла зійтися у відповіді, коли «на горі рак свисне», і ситуація суттєво зміниться. Щоб хоч якось вгамувати народ, керівництво «Укравтодору» за сприянням влади, дало обітницю завершити ямковий ремонт доріг до 1 травня.

Станом на початок березня завершено аварійний ремонт після зимової негоди на 8 дорогах державного значення. Загалом ліквідовано ямковість на 97% основних доріг державного значення. Натомість залишилося відремонтувати 85 км основних автошляхів. Та раптове погіршення погоди наприкінці березня значно поламало плани комунальників, - ремонтні роботи довелося припинити.

Наразі робити якісь прогнози щодо того, коли українці припинять петляти автошляхами, все одно, що тикати пальцями в небо. Втім, «Україна Комунальна» все ж наважилася хоча б проаналізувати, наскількі далеко просунувся ямковий ремонт, запитавши про це у своїх читачів.

Так, опитування з заголовним питанням: «Чи відремонтували дороги у вашому місті?» - тривало на шпальтах інформаційного агенства та офіційній сторінці в мережі Facebook у період з 8 по 15 квітня ц.р.

Результати були шокуючими: за грубими підрахунками «України Комунальної» виявилося, що 96% респондентів з незначними відмінностями у відповідях стверджують, - дороги залишаються невідремонтованими. Так, з них 51% запевняють, що доріг немає – суцільне бездоріжжя; 24% - дивлячись на дороги у своєму місті, про ремонт вже і не мріють; 19% повідомили, що у їхньому регіоні влада каже, що ремонт провели, але його результату пересічним громадянам не видно; 2% бідкують, - бездоріжжя, але посадовці обіцяють дороги з дня на день. Лише 4% опитаних підтвердили, що дороги відремонтували, при чому 1% з них робив це власноруч.

Таким чином, не потрібно бути сильним екстрасенсом чи великим математиком, аби зрозуміти, наскільки є реальними плани завершити ямковий ремонт доріг до 1 травня, чи, як наразі повідомляє «Украватодор», до 9 травня. Отож, залишається лише побажати українським водіям терпіння та мужності.

 
Коментарі (0)