ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійХраківські домофони пройдуть інвентаризацію

Храківські домофони пройдуть інвентаризацію

У місті проведуть повну інвентаризацію домофонів у житлових будинках. У міськраді запевняють, що такі заходи необхідні для створення єдиного порядку встановлення та обслуговування домофонного господарства.

У Харкові за дорученням міського голови Геннадія Кернеса, проведуть інвентаризацію всіх домофонів у житлових будинках міста. Про це повідомив директор департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков, інформують у прес-службі мерії.

За його словами, інвентаризація необхідна для створення єдиного порядку встановлення та обслуговування домофонного господарства. Такий пункт був внесений до плану регуляторних актів сесією міської ради.
 
«Ми плануємо передати домофонне господарство на обслуговування «Харківміськліфту», щоб тарифи були єдині для всіх жителів міста. Сьогодні ці тарифи різняться, оскільки обслуговуванням займаються приватні фірми. Також ми хочемо запровадити нову модель домофонів, і кошти на встановлення домофонів та під'їзних дверей будуть виділятися з міського бюджету. Сам же тариф на обслуговування буде введений в єдину квитанцію з оплати компослуг», - пояснив пан Нехорошков.
 
Він також зазначив, що практично всі приватні підприємства працюють без договорів з КП «Жилкомсервіс», і, таким чином, їх робота в комунальних будинках проводиться поза правовим полем, оскільки для цього необхідно дозвіл балансоутримувача. Всього на сьогоднішній день у Харкові з обслуговування домофонів працюють 8 приватних компаній, на балансі яких орієнтовно 5-7 тис. домофонів.
 
Загальна мета майбутньої інвентаризації полягає в упорядкуванні обслуговування домофонів, на зразок тієї, яка ведеться з операторами кабельного телебачення і провайдерами інтернету. Таким чином буде визначено порядок встановлення та підключення домофонів у будинках комунальної власності.

До громадян пільгових категорій будуть застосовані пільги при оплаті тарифу за обслуговування, чого немає зараз. Також, у разі обслуговування комунальним підприємством, при отриманні неякісної послуги будуть робити перерахунок її оплати. Приватні компанії такою практикою не користуються.

 
Коментарі (0)