ГоловнаПублікаціїАналітика Як паралімпійців з перемогою вітали

Як паралімпійців з перемогою вітали

Комунальні байки - всі вигадані історії з життя житлово-комунального господарства. Але, як відомо, в кожній вигадці - лише частка вигадки. Пропонуємо байку про те, як у одній країні спортсменів забезпечували житлом та земельними ділянками.

Грудень 2015 року

Засніженим грудневим ранком на навчально-тренувальній базі міста Енська «Олімпійські надії» відбулося виїзне засідання постійної комісії міської ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму, яку провів особисто Енський міський голова Вальдемар Бабай. Головним питанням, яке цікавило енських чиновників, була ситуація з підготовкою спортсменів міста Енська до XV літніх Паралімпійських ігор – 2016, що відбудуться в Ріо-де-Жанейро з 7 по 18 вересня 2016 року. 
 
Комісія вирішила, що до списків кандидатів у паралімпійську збірну команду країни від Енська будуть включені спортсмени: майстер спорту  міжнародного класу з академічного веслування Василь Андрійченко, майстер спорту України з легкої атлетики Андрій Горошовець та майстер спорту міжнародного класу з плавання Ніна Пальчевська.
 
Начальник Управління з питань фізичної культури і спорту Енського міської ради Володимир Лестливий відзвітувався перед членами комісії, що названим спортсменам під час підготовки до участі у XV літніх Паралімпійських іграх були створені належні умови для якісного навчально-тренувального процесу, зокрема, на спортивних базах Палацу спорту «Спартак» та СК «Вагонобудівник», вони забезпечені у повному обсязі необхідними спортивним інвентарем та спортивною формою, фармакологічною підтримкою, медичним супроводом фахівців обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру. Окрім цього, за його словами, в бюджет міста вже закладено кошти на преміальні для спортсменів, які стануть призерами майбутніх ігор, а також зарезервовані квартири в соціальних новобудовах для майбутніх енських Паралімпійських чемпіонів.
 
18 вересня 2016 року
 
У Ріо-де-Жанейро завершуються Паралімпійські ігри-2016. Сьогодні очікується урочисте закриття, на якому виступлять Ріанна, Jay-Z, Coldplay, а також буде влаштовано грандіозне шоу. Квитки на церемонію закриття повністю розкуплені. За загальною кількістю завойованих медалей на першому місці з великим відривом міцно закріпилася команда Китаю. Тріумфально виступила на цих Паралімпійських іграх і наша країна. У загальному заліку ми на четвертому місці з 74 медалями. Паралімпійськими чемпіонами стали Ніна Пальчевська (плавання) та Андрій Горошовець (легка атлетика). Нинішні ігри вже визнаються чиновниками спорту найкращими за всю їхню історію. 
 
5 жовтня 2016 року
 
Всі випуски місцевих енських телевізійних новин починаються з сюжету про те, що сьогодні міський голова Енська Вальдемар Бабай зі спортсменами-переможцями та призерами XV літніх Паралімпійських ігор. Під час зустрічі спортсмени розповіли про боротьбу та шлях до перемоги, яким він був. «Спочатку не думала про кінцевий результат, медалі. Просто поїхала, щоб показати себе як найкраще. Головне було – морально не перегоріти», - сказала паралімпійська чемпіонка Ніна Пальчевська. Міський голова Вальдемар Бабай вручив спортсменам та їхнім тренерам обіцяні винагороди – Андрію Горошовцю – ордер на квартиру в новобудові, Ніні Пальчевській – рішення на відвід земельної ділянки під омріяний гараж, їхнім тренерам – грошові винагороди в розмірі 10 тисяч гривень.
 
19 листопада 2016 року
 
У кабінеті міського голови Енська Вальдемара Бабая Андрій Горошовець поставив свій підпис на 2-х примірниках документів про виділення йому соціального житла в новобудові на вулиці Шевченка, з чим його урочисто привітали під телекамери майже весь склад виконкому Енської міськради. 
 
Однак оглядини довгоочікуваного житла привели сім'ю паралімпійського чемпіона на будівельний майданчик. Цегляна коробка без вікон, дверей та ще й з недобудованою дахом - ось це і було житло, з яким привітали чиновники енського виконкому паралімпійця.
 
«Там, де піднімається кран, десь там», - намагалися вгадати розташування своїх квадратних метрів на 8-му поверсі Андрій з сім'єю. Вийшло як завжди в нашій країні - квартира начебто є, виконком та мер виконали свої обіцянки, але насправді вона не ще не належить чемпіону. Договір, який підписали міськрада та Горошовець – це договір резервування. 
 
Чиновники енської міськради відзвітувались «на верх», що житлом параолімпійський чемпіон вже забезпечений, а самого Горошовця запевнили, що хвилюватися не варто. Головне, що вони знайшли спонсора, який заплатить за 1-кімнатне житло. Сам будинок обіцяють здати до кінця року, щоправда не уточнили якого. 
 
27 листопада 2016 року 
 
Енська міська рада вирішила затвердити проект відведення та передачі в оренду, терміном на 5 років Ніні Пальчевській земельну ділянку площа якої становить 28 метрів кв. для встановлення тимчасового металевого гаража. Усі вимоги щодо проведення реєстрації, виділ в натурі, постанову на облік Ніною Пальчевською було виконано. Потім між нею та Енською міською радою і був укладений договір оренди землі, зі своїх коштів, які вона отримала як преміальні за паралімпійську медаль, вона сплатила орендну плату у розмірі 430 гривень. Відповідні органи, які готували матеріали щодо виділення земельної ділянки, не вказували на будь-які обмеження у використанні земельної ділянки для встановлення тимчасового металевого гаража. Згодом виявилося, що Ніна Пальчевська не зможе використовувати надану їй земельну ділянку за її цільовим призначенням та побудувати на ній омріяний гараж – чиновники Енської міськради так поспішали відзвітуватися «наверх», що надали все обіцяне паралімпійській чемпіонці, що прогледіли, що в місці, передбаченому схемою для встановлення гаража, проходить водогін високого тиску діаметром 500 мм, який належить Енському водоканалу, який навідріз відмовився погоджувати будівництво гаражу на виділений земельній ділянці. Так і залишилася стояти старенька «Славута» Ніни Пальчевської біля будинку, вкрита товстим шаром снігу…
 
А міський голова Енська Валодимир Бабай навіть позачергово вирішив преміювати себе та начальника Управління з питань фізичної культури і спорту Енського міської ради Володимира Лестливого у розмірі трьох посадових окладів за «високі досягнення у розвитку спорту міста Енська».
 
Шановні читачі «України Комунальної»

Звертаємо вашу увагу, що цей текст є плодом фантазії автора. Будь-яка подібність і збіг з конкретними реальними особистостями в будь-якій країні носить абсолютно випадковий характер і не може служити приводом для судового позову. 
 
Комунальний Байкар
 
Коментарі (0)