ГоловнаПублікаціїЕлектроенергетикаБільшість населення оплачує світло не за Правилами – опитування

Більшість населення оплачує світло не за Правилами – опитування

Більшість населення оплачує рахунки за світло щомісяця до 20-го числа, трохи менше українців – до 10 числа, згідно з Правилами користування електроенергією. Деякі громадяни не платять за електрику зовсім.

Разом з першим днем осені в Україну прийшли підвищення цін на світло. З 1 вересня тарифи на електроенергію в середньому зросли до 62,8 коп. за кВт-год, що на 23% більше у порівнянні з тарифом, який діяв з 1 квітня. Відповідні зміни затверджені постановою №220 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг від 26 лютого 2015 року.

Зокрема, для населення, яке споживає до 100 кВт-год електроенергії на місяць (150 кВт-год - для сільської місцевості), в тому числі, яке проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами, тариф підвищився на 25% і становить 45,6 коп за кВт-год.
 
Вартість світла для населення, яке споживає від 100 до 600 кВт-год електроенергії на місяць збільшилася на 25% і становить 78,9 коп. за кВт-год.
 
Населення, яке споживає понад 600 кВт-год електроенергії на місяць тепер платити на 5% більше - 147,9 коп. за кВт-год.
 
«Україна Комунальна» вирішила запитати у своїх читачів, а з якою періодичністю вони оплачують рахунки за електроенергію?
 
Відповідне опитування проходило на електронних сторінках «У.К.» у період з 7 по 14 вересня 2015 року.
 
За його результатами виявилося, що 41% читачів платить за світло щомісяця до 20-го числа, разом з іншими комунальними платежами; 23% респондентів оплачують електропостачання щомісяця до 10 числа, згідно з Правилами користування електроенергією для населення; 21% голосуючих «гасить» рахунки за електрику щомісяця у зручний для них день; 11% користувачів сайту «У.К.» платять за світло як вийде — з різною періодичністю; 4% читачів зазначили, що вони не оплачують комунальні рахунки.
 
До речі, у зв'язку з підвищенням цін на енергоносії, питання заощадження ресурсів набуває все більшої актуальності. «Україна Комунальна» пропонує практичні поради, як зекономити на світлі.
 
 
Коментарі (0)