ГоловнаНовини ЖКГПодіїЯнукович рішуче налаштований на газові переговори

Янукович рішуче налаштований на газові переговори

Президент України Віктор Янукович хотів би серйозно обговорити з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим газове питання.

Президент України Віктор Янукович хотів би серйозно обговорити з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим газове питання, а також питання торговельно-економічних відносин. Про це глава держави сказав на зустрічі з Медведєвим у Києві, інформує прес-служба.

«Хотів би з вами обговорити серйозно ті питання, які для нас є дуже чутливими, насамперед торговельно-економічні. Звичайно, не приховую, що мене надалі серйозно непокоїть газова проблема», - сказав пан Янукович.

Президент України також повідомив, що в україно-російській міждержавній комісії підготували «достатній пласт пропозицій», готових до ухвалення рішень. «Я так розумію, що ви приїхали, щоб поставити свій вердикт із тих питань, які ми готуємо на міждержавну комісію», - звернувся Віктор Янукович до Дмитра Медведєва.

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.», Кабінет Міністрів України затвердив баланс газу на 2012 рік з імпортом «Нафтогаз України» на рівні 27 млрд куб. м. Тим часом, в «Газпромі» очікують, що «Нафтогаз» викупить 40 млрд куб. м газу і запевняють, що це передбачено контрактними зобов'язаннями української сторони перед «Газпромом».

«Газпром» і «Нафтогаз України» 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівлі-продажу на період 2009-2019 роки і про об'єми і умови транзиту природного газу через територію України на 2009-2019 роки. Контракт на поставку газу передбачає щоквартальну формульну зміну ціни. Зазначимо, що ціна газу для України в II кварталі 2012 році складає 425 дол/тис. куб. м проти 416 дол. в I кварталі 2012 року. Україна в останні кілька років активно намагається ці контракти переглянути, або хоча б зменшити обсяг закупівель російського газу.

 
Коментарі (0)