ГоловнаНовини ЖКГТранспортЯнукович схвалив залучення кредиту для Дніпропетровського метро

Янукович схвалив залучення кредиту для Дніпропетровського метро

Президент підписав закон, яким ратифіковано угоду з ЄБРР щодо завершення будівництва метро в Дніпропетровську.

Президент Віктор Янукович підписав закон №322-VІІ «Про ратифікацію Кредитної угоди (Проект «Завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську») між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі голови держави.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала дану угоду (№0016) 5 червня. Підписана вона була 27 липня 2012 року. Згідно з угодою, Україні надається кредит у розмірі 152 млн євро для завершення будівництва першої черги метрополітену в Дніпропетровську. Погашення кредиту буде здійснюватися 22 різними піврічними внесками, починаючи з 2016 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна», кредит для «Дніпропетровського метрополітену» став найбільшим проектом ЄБРР в Україні у минулому році. Крім того, очікується, що Європейський інвестиційний банк виділить для реалізації даного проекту співфінансування на таку ж суму. У цілому, згідно з техніко-економічним обгрунтуванням, вартість проекту становить 367 млн євро.

Завдяки залученню кредиту планується продовження існуючої лінії метро на 4 км з будівництвом трьох нових станцій. Після завершення проекту обсяг перевезень на метрополітені має зрости удвічі – більш ніж до 20 млн пасажирів до 2026 року.

 
Коментарі (0)