ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЯнукович ветував закон про БТІ

Янукович ветував закон про БТІ

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону № 10286 «Про технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна», який залишає за тільки за БТІ проводити техінвентаризації.

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону № 10286 «Про технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна», який залишає за тільки за БТІ проводити техінвентаризації. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі глави держави. 

«Закон, що надійшов на підпис, викликає зауваження через фактичну збереження монополії існуючих комунальних підприємств - бюро технічної інвентаризації на здійснення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна. 

Так, за законом організацію та забезпечення технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна здійснюють бюро технічної інвентаризації - комунальні підприємства та інші юридичні особи, які мають ліцензію на проведення технічної інвентаризації, які є суб'єктами технічної інвентаризації.

При цьому передбачається, що створення юридичних осіб, які мають намір здійснювати діяльність з технічної інвентаризації, можливо за умови, якщо мінімальний розмір їхнього статутного капіталу складе 10 млн гривень. 

Крім того, встановлення зконом різних вимог до суб'єктів господарювання, які будуть здійснювати один вид діяльності, а також неможливість здійснення такої діяльності фізичними особами - підприємцями фактично є створенням привілеїв для БТІ комунальних підприємств в здійсненні зазначеного виду господарської діяльності.

У той же час запропоновані законом вимоги щодо юридичних осіб, які мають намір здійснювати діяльність з техінвентаризації нерухомого майна, є дискримінаційними в порівнянні з умовами, передбаченими законом для існуючих комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації, і такими, які не відповідають конституційним нормам», - йдеться в пропозиціях Президента. 

Крім того, Президент впевнений, що переважна більшість положень закону, що надійшов на підпис, не визначає достатні і досконалі механізми правового регулювання і містить внутрішні суперечності, що свідчить про неповноту правового регулювання відносин.

 
Коментарі (0)