ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЄІБ виділить 120 млн євро на енергомодернізацію університетів

ЄІБ виділить 120 млн євро на енергомодернізацію університетів

На першому етапі буде виділено понад 80 мільйон євро від Європейського інвестиційного банку для ремонту майже 150 уіверситетських споруд.

На першому етапі буде виділено понад 80 мільйон євро від Європейського інвестиційного банку для ремонту майже 150 уіверситетських  споруд.

Верховна Рада підтримала законопроект №0160, яким ратифікується фінансова угода з Європейським інвестиційним банком про залучення 120 млн євро позики на енергомодернізацію вищих навчальних закладів.

Відповідний законопроект підтримали 231 народний депутат, йдеться у повідомленні «Економічної правди».

Повідомляється, що на першому етапі буде виділено 81 млн євро від Європейського інвестиційного банку для ремонту 147 споруд, що входять до складу 7 університетів.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк вивчає можливість подання Україною кредиту в розмірі 75 млн євро для вкладення інвестицій в інфраструктуру, пов'язану з безпекою доріг в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі та Харкові.

Сума передбачуваного фінансування з боку ЄІБ складає 75 млн євро, загальна вартість проекту - 177 млн ​​євро.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк також розглядає можливість виділення Харкову кредиту на 160 млн євро для продовження Олексіївської лінії міського метрополітену.

Як повідомлялося, 25 грудня 2014 року Харківська міськрада ухвалила рішення про створення групи управління інвестпроектом "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові", який передбачалося реалізовувати спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

 

 
Коментарі (0)