ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЕкологічна інспекція почала спалювати штрафи з Івано-Франківська

Екологічна інспекція почала спалювати штрафи з Івано-Франківська

Інспекція попереджає громадян, що чинним природоохоронним законодавством заборонено спалювання стерні, сухої трави та залишків рослинності.

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області розпочала проведення рейдових перевірок, спрямованих на недопущення та припинення випадків випалювання стерні, опалого листя та залишків сухої рослинності.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів.

Інспекція попереджає громадян, що чинним природоохоронним законодавством  заборонено спалювання стерні, сухої трави та залишків рослинності. Відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю в галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн.) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190 грн.)».  

Нагадуємо, що вдихання диму від спалювання опалого листя та залишків рослинності може негативно відбитися на людському здоров’ї, а також перерости в неконтрольовані пожежі.

 
Коментарі (0)