ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійНесанкціоноване спалення додало черкащанам штрафів

Несанкціоноване спалення додало черкащанам штрафів

Спалювати сміття, опале листя та гілля в Черкасах – дороге задоволення. Оскільки за це на ініціаторів несанкціонованого вогнища очікують значні штрафи.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

Приміром,  для фізичних осіб сума  коливається від 340 грн до 1360 грн, а для юридичних осіб – від 850 до 1700 грн, адже Правилами благоустрою Черкас категорично заборонено спалювати сміття та опале листя на території міста. Перші звернення з цього приводу вже почали надходити на оперативну службу міськвиконкому «1505» та до муніципальної інспекції Черкаського міськвиконкому.
 
Як розповів заступник директора департаменту муніципальної інспекції Ігор Кіта, на кожний такий факт працівники їхньої установи реагують миттєво, складаючи протоколи про адміністративні правопорушення.

Загалом найбільше скарг щодо розгортання багать традиційно надходить із приватного сектора Черкас та мікрорайону «Дахнівка», де значна частина приватних садиб.

«Особливо наші люди «полюбляють» розпалювати вогнище на газонах, присадибних ділянках, лісових просіках, складаючи посохлу городину, гілля дерев та кущів, опале листя, що категорично заборонено», – зауважує Ігор Мечиславович.

За його словами, кожен житель Черкас має пам’ятати, що в місті можна цивілізовано вивезти сміття або самостійно компостувати на власній присадибній ділянці. Що, до речі, обійдеться  значно дешевше, аніж сплатити штраф за його спалювання.

 
Коментарі (0)