ГоловнаКруглий стілПодіїЕкономія у ЖКГ: від слів - до практики

Економія у ЖКГ: від слів - до практики

«Україна Комунальна» відкрила сезон ділових зустрічей. На цей раз ми відвідали Донецьк і поспілкувалися з представниками галузі про проблеми та перспективи енергозбереження.

За першим у цьому році круглим столом на тему «Енергоефективність в ЖКГ: проблеми і перспективи», який проходив 14 березня в Донецьку, редакція зібрала керівників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, представників компаній - найбільших виробників та постачальників енергозберігаючого обладнання.

Андрей Осадчий Украина Коммунальная

Дискусію відкрив експерт з юридичних питань Ради ІА «Україна Комунальна» Андрій Осадчий, який акцентував увагу учасників на правових аспектах реалізації Загальнодержавної програми енергоефективності у ЖКГ на 2009-2014 роки та проблеми її фінансування з держбюджету.

Энергоэффективность в ЖКХ Украина Коммунальная

Учасники погодилися, що ключовими проблемами галузі є відсутність державних дотацій, складна бюррократічна процедура отримання цільових кредитів під держгарантії, відсутність комплексного підходу до енергомодернізаціі як багатоквартирного житлового фонду, так і підприємств ЖКГ в цілому.

Виталий Мальцев Украина Коммунальная

Нові технічні рішення по системах технологічного та комерційного обліку споживання енергії та ресурсів представив технічний директор НВП «Ергомера» Віталій Мальцев. Прилади обліку, які виробляє підприємство, дозволяють вивести на друк свідчення, що є вагомим аргументом у судових суперечках між споживачами та природним монополістами.

Игорь Слипец Украина Коммунальная

Технічні аспекти енергозбереження та останні розробки енергозберігаючого обладнання представив заступник генерального директора ТОВ «АТОН Груп» (спеціалізується на виробництві теплових котлів) Ігор Сліпець.

ОСМД Украина Коммунальная

Представники ОСББ у ході дискусії

круглый стол Украина Коммунальная

Робочий процес

Александр Гаврилюк Украина Коммунальная

 
Коментарі (0)