ГоловнаНовини ЖКГПодіїЕксміністра енергетики та вугільної промисловості підозрюють у сприянні тероризму

Ексміністра енергетики та вугільної промисловості підозрюють у сприянні тероризму

Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання ексміністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Його підозрюють у закупівлі вугілля з ОРДЛО.
Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання ексміністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Його підозрюють у закупівлі вугілля з ОРДЛО.
 
Ухвала суду, від 25 листопада 2021 року, вже оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень, про це повідомила пресслужба Печерського райсуду Києва.
 
Суд вважає, що своїми діями Демчишин та інші особи з-поміж державних органів та підприємств України та представники вищого керівного складу державних органів Російської Федерації, за попередньою змовою групою осіб, здійснили сприяння діяльності терористичних організацій "Л/ДНР".
 
Особи, серед яких Демчишин, організовували придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти України, поставивши енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій "Л/ДНР", чим підірвали економічну безпеку держави в 2014-2015 роках, позбавивши її можливостей для диверсифікації джерел постачання енергетичних ресурсів, а також надали Російській Федерації більш широкі можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення підривної діяльності проти неї.
 
Станом на листопад 2021 року місцеперебування підозрюваного було невідоме, за інформацією  Держприкордонслужби Демчишин перебуває за межами України.
 
"За наявною інформацією, перебуваючи на волі, він може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідків, експерта, спеціалістів у цьому ж кримінальному провадженні, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, що в своїй сукупності послугувало підставою для звернення до суду", - відзначається в ухвалі.
 
Нагадаємо, 12 листопада СБУ вручила підозру ексміністру енергетики за статтею сприяння тероризму. За даними слідства, міністр упродовж грудня 2014 – лютого 2015 року видав низку наказів, якими призначив на посади державних підприємств, що перебувають на тимчасово окупованих територіях, представників терористичних організацій "Л/ДНР". Внаслідок протиправних дій міністра у користування терористів надійшло понад 200 млн грн.
 
Коментарі (0)