ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЕксперт: Контроль над «Нафтогазом» може перейти до людей Порошенка

Експерт: Контроль над «Нафтогазом» може перейти до людей Порошенка

Експерт назвав конфлікт між керівниками міністерства і держкомпаній внутрішньовидової боротьбою за ресурси.

Конфлікт між главою НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим, який за неофіційними даними, становить «Народний фронт», і висуванцем «Блоку Петра Порошенка», міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом може завершитися відставкою першого.

Таку думку в коментарі ГолосUA висловив керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

Експерт назвав конфлікт між керівниками міністерства і держкомпаній внутрішньовидової боротьбою за ресурси.

«Це внутрішньовидова боротьба за ресурси, яка може привести до проблем всередині картелю влади. Поки в даній ситуації більш виграшними виглядають шанси оточення Петра Порошенка «продавити» потрібних йому людей на цей ключовий пост », - підкреслив експерт.

На думку Золотарьова, конкурентам оточення Президента в обмін на відмову від кадрових претензій можуть пообіцяти компенсації або бонуси.

Експерт також припустив, що результатом конфлікту навколо «Укрзалізнциці» стане взяття її під контроль представниками оточення глави держави.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розкритикував НАК «Нафтогаз України» за недостатнє фінансування ГТС. За його словами, така політика в дальнейшнем може привести до технічних проблем з «трубою». У свою чергу, голова правління нафтогазового монополіста Андрій Коболєв відкинув звинувачення, зазначивши, що своїми заявами Насалик провокує паніку.

 

 
Коментарі (0)