ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні події«Електричний облом» Кличка коштував киянам понад 2 мільйони

«Електричний облом» Кличка коштував киянам понад 2 мільйони

Мер Києва витратив на звичайний аналіз формули розрахунку тарифу на електроенергію понад 2 млн грн. Експерти заявляють, що така розтрата більше схожа на злочи - «нецільове використання бюджету».

Через невдоволення киян підвищенням тарифів на електроенергію, мер Києва вирішив перевірити тарифи на електрику для клієнтів ПАТ «Київенерго». Для цього були запрошені аудитори, послуги яких обійшли столичному бюджету у 2,5 млн грн., передає «Бюро Громекс»

Саме стільки було витрачено на проведення так званої перевірки. Втім, за цю суму, аудитори спромоглися перевірити лише правильність математичних розрахунків при складанні формули для вирахування тарифу на електроенергію. Іншими словами - простий аналіз.

При проведенні аналізу,  не здійснювалась перевірка саме вхідної інформації, яка використовувалась при розрахунках платежів.

За словами експертів, такі дії столичної влади можна розцінювати як кримінальне порушення. Зокрема, на цьому наголошує експерт «У.К.», екс-Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.

«Ті, хто переконали пана Кличка витратити 2,5 млн грн з бюджету Києва на цей «аудит», провокатори і ідіоти. Це кримінальний злочин, називається «нецільове використання бюджету», - сказав експерт.

Нагадаємо, за словами пана Кучеренка, поодинокі позови до суду через неякісне надання житлово-комунальних послуг неефективні, лише об’єднавшись, громада може виграти справи проти монополістів.
«Теж само і з «Київенерго», яке готується до закінчення у 2017 році злочинної угоди, за якою Черновецький в 2007 році без дозволу Київради, референдуму, без дозволу громади передав наше з вами майно в управління «Київенерго». Передав усі тепломережі, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, завод «Енергія» - підкреслює експерт.

 
Коментарі (0)