ГоловнаНовини ЖКГТранспортЕлектронні квитки поширяться на усі поїзди

Електронні квитки поширяться на усі поїзди

«Укрзалізниця» планує впровадити електронний квиток на усі поїзди внутрішнього сполучення

Така послуга в якості експерименту впроваджена з 5 лютого на поїзди категорії Інтерсіті+. Однак поступово продаж електронних квитків планується впровадити на усі пасажирські поїзди внутрішнього сполучення, розповів головний інженер головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Євгеній Дихне.

Нагадаємо, відтепер квиток на поїзд категорії Інтерсіті+ можна придбати через Інтернет на сайті «Укразалізниці». Посадочний документ, який пасажир може роздрукувати самостійно на принтері, є підставою для посадки у поїзд. Відтак, його не потрібно обмінювати у касі на паперовий квиток, як це зараз відбувається з інтернет-квитками.

Однак, поки що не можуть скористатися новою послугою «Укрзалізниці» пільгові категорії громадян. Наразі, за словами пана Дихне, триває робота з відповідними Міністерствами щодо створення можливості скористатися  послугою електронного  квитка пільговикам.

Спеціаліст розповів, що  для поширення цієї послуги, окрім поїздів категорії Інтерсіті+, на інші поїзди необхідно закупити близько 4 тис. мобільних терміналів контролю документів для зчитування штрих-коду посадочного документа і перевірки його легітимності.

«В майбутньому, коли електронні квитки будуть впроваджені на усі поїзди дальнього прямування у внутрішньому сполученні і продаватимуться, не лише через сайт Укрзалізниці, але й у касах, ми відмовимося від бланків  встановленого зразка, тобто від звичних паперових квитків. Відмова від бланків дозволить Укрзалізниці щороку економити близько 20 мільйонів гривень», - Євгеній Дихне.

 
Коментарі (0)