ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЕлектропостачання вдарило по кишені «Укрзалізниці»

Електропостачання вдарило по кишені «Укрзалізниці»

Цьогоріч «Укрзалізниця» спрямувала на ремонт та модернізацію основних засобів господарства електропостачання понад 374 млн грн. У наступному році грошові вкладення на ці цілі суттєво зменшаться.

З початку цього року «Укрзалізниця» спрямувала на модернізацію основних фондів електрифікації понад 256 млн грн та понад 118 млн грн на їх ремонт. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

«У 2012 році була прийнята програма, якою визначили обсяги модернізації по всьому господарству на всіх залізницях. Їх ми практично виконали», – наголосив начальник головного управління електрифікації та електропостачання «Укрзалізниці» Віталій Максимчук.

За його словами, відповідно до Програми модернізації пристроїв електропостачання на 2012-2016 роки, у минулому році було виконано цілий комплекс робіт із оновлення та ремонту інфраструктури електропостачання на дільницях Микитівка – Горлівка Донецької залізниці, Стрий – Лавочне Львівської залізниці, Користівка – Знам’янка Одеської залізниці, Нижньодніпровськ-Вузол – Синельникове – Сімферополь Придніпровської залізниці.

«Зокрема, на Донецькій залізниці ми привели до ладу контактну мережу на ділянці Микитівка – Горлівка, і, хоча тут прискорених поїздів немає, ділянка достатньо вантажонапружена. На Львівській залізниці ми в 2013 році зробили акцент на гірські ділянки, оскільки там тривалий час не було модернізації», – зазначив Віталій Максимчук.

У цілому, в цьому році залізничники замінили 150-160 км зношеного контактного проводу, 97 км зношеного несучого тросу, 2,5 тис. опор контактної мережі, близько 16-17 тис. ізоляторів.

«Це великі обсяги, хоча ми можемо за своїми можливостями зробити ще більше», – зазначив Віталій Максимчук.

У 2014 році «Укрзалізниця» планує направити на реконструкцію основних засобів електрифікації 180 млн грн та  понад 114 млн грн на їх ремонт.

 
Коментарі (0)