ГоловнаКоментаріАльтернативна енергетикаЕнергетична незалежність по-американськи

Енергетична незалежність по-американськи

США зацікавлені в енергетичній незалежності України, і діяльність компаній ExxonMobil і Chevron з видобутку енергоносіїв на українській території повинна посприяти реалізації цього прагнення.

Одним з головних пріоритетів Сполучених Штатів Америки у співпраці з Україною є підтримка прагнення українців досягти енергетичної незалежності. Про це посол США в Україні Джеффрі Пайетт повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Це важлива комерційна ініціатива, оскільки ми маємо дві великі американські нафтові компанії, які зацікавлені у співпраці з Україною, - це ExxonMobil і Chevron. Але це теж важлива геостратегічна ініціатива. Я впевнений в цьому, базуючись на дискусіях з керівництвом цих компаній», - сказав Пайетт.

Він додав, що ExxonMobil і Chevron дуже зацікавлені в роботі на українському енергетичному ринку.

«Вони хочуть принести кращі американські технології, ноу-хау та американські гроші в український енергетичний сектор. Це буде дуже добре для українців і допоможе Україні в досягненні мети щодо енергетичної незалежності», - зазначив посол.

Читайте також: Сланцевий газ: виклик сучасності

За його словами, наступним кроком має бути завершення укладення угоди про видобуток сланцевого газу з компанією Chevron.

«Очікується узгодження (цієї угоди) на обласному рівні. Що ж стосується ExxonMobil, то зараз проходять переговори з урядом. Сподіваюся, що за пару років ми побачимо значні інвестиції – близько сотень мільйонів доларів», - резюмував Пайетт.

Посол сподівається, що обидві американські компанії створюватимуть робочі місця в Україні, які дозволять країні розвивати видобуток її природних ресурсів надалі, і допомогти Україні досягти енергетичної незалежності, яка буде вигідна обом країнам.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністр закордонних справ Леонід Кожара, під час візиту до США, висловив сподівання, що потужні міжнародні енергетичні компанії такі, як ExxonMobil та Chevron прийдуть в Україну і залишаться надовго. Також, під час однієї із ділових зустрічей, Міністр заявив, що Україна активно шукає шляхи диверсифікації енергетичних ресурсів.

 
Коментарі (0)