ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЕнергоефективним інціативам Запоріжжя дали волю

Енергоефективним інціативам Запоріжжя дали волю

За результатами конкурсного відбору спільної комісії від Проекту ЄС/ПРООН та від Запорізької області участь у енергоефективному компоненті вибороли Бердянський, Веселівський, Оріхівський та Приазовський райони.

В Запорізькій області розпочато реалізацію енергоефективних ініціатив в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ».

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Запорізької міської ради.

За результатами конкурсного відбору спільної комісії від Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» та від Запорізької області участь у енергоефективному компоненті вибороли Бердянський, Веселівський, Оріхівський та Приазовський райони. Громади отримають можливість реалізувати на своїх територіях інноваційні ідеї з використання альтернативних джерел енергії для обслуговування соціальних об’єктів громад — дитячих садочків, шкіл, закладів охорони здоров’я. Планується застосування вітрогенерації, сонячної енергії, енергії біомаси, малої гідроенергетики.

За передовим світовим досвідом політика ЄС/ПРООН, спрямована на формування системи енергонезалежності місцевих громад, яка дозволяє отримувати енергоносії від декількох джерел, тим самим знижувати тарифи на комунальні послуги та економити бюджетні і громадські кошти.

Нагадаємо, з 3 по 10 серпня Запорізьким обласним підрозділом впровадження МРГ-ІІ за підтримки обласної ради проведено ознайомчі семінари для громад та активу районів, які отримали перемогу в конкурсі. Оголошено конкурс ідей по альтернативній енергії серед громад районів-партнерів Проекту, який завершується 17 серпня.

Для реалізації енергоефективного компонента по Запорізькій області, рішенням керівництва області створено робочу групу, до якої увійшли представники громадськості, науковці, координатори Проекту по Запорізькій області, спеціалісти з альтернативної енергії та представники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

 
Коментарі (0)