ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄС надасть фінансову допомогу на очищення води у Львові

ЄС надасть фінансову допомогу на очищення води у Львові

Європейський Союз виділить кошти на очищення стічних вод у Львові та підвищення енергоефективності Водоканалу. Загальна вартість проекту становить 31,5 млн євро.

КП «Львівводоканал» отримає кошти від Євросоюзу на реконструкцію очисних споруджень та будівництво біогазової станції. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

«Мета проекту — поліпшити очищення стічних вод у Львові, зменшити рівень забруднення річки Полтви і підвищити енергоефективність комунального підприємства. Загальна вартість проекту становить 31,5 млн євро», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, на його реалізацію Водоканал отримає, 7,5 млн євро гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P). Також, кредит на 15 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку. Додаткові 5 млн євро позики надає Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO).

Примітно,  комунальне підприємство на реалізацію проекту виділяє 4 млн євро власних коштів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Євросоюз виділить більше 3,5 млн євро на розвиток транспортної галузі в Україні. Зазначається, що проект розрахований до 2018 року та приведе у відповідність вітчизняний транспортний сектор до європейських вимог.

 
Коментарі (0)