ГоловнаКоментаріГазопостачанняЄС не може пояснити значимість «газового» закону

ЄС не може пояснити значимість «газового» закону

На даний момент Євросоюзу складно пояснити значимість законопроекту «Про ринок природного газу», який підтримали українські парламентарі в четвер. Тому Брюссель чекає від Києва практичної реалізації проекту Закону.

У Європейському союзі чекають від України практичної реалізації закону «Про ринок природного газу», який був прийнятий Верховною Радою у четвер, 9 квітня. На даний момент значимість цього закону важко пояснити. Про це на зустрічі з делегацією НАК «Нафтогаз України» заявив директор секретаріату Енергетичного Співтовариства Янеш Копач, передає прес-служба НАКу.

«Значимість цього закону зараз важко пояснити. Газові питання - в центрі уваги українського суспільства та політики. Цей закон істотно змінить і суспільство, і політику в позитивну сторону. Наступним завданням України буде практичне застосування закону», - зазначив пан Копач.
 
Він запевнив, що Енергетичне Співтовариство продовжить надавати Україні свою підтримку.
 
Нагадаємо, в самому «Нафтогазі» вважають, що новий закон зробить газовий ринок привабливим для інвесторів.
 
 
До речі, експерт з питань енергетики Центру Разумкова Михайло Гончар висловив думку, що прийнятий парламентаріями проект Закону №2250 «Про ринок природного газу» - нове вікно можливостей для інвесторів. Однак вони не прийдуть в Україну найближчим часом. Адже вкладники капіталу, які вже працювали в країні, знають, що прийняття законопроекту автоматично нічого не значить.
 
Зазначимо, член Комітету ВР з питань енергетики, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська пояснила, до чого призведе прийняття законопроекту про ринок газу: «Кожен учасник ринку, будь то німецький постачальник чи постачальник з інших країн, буде мати можливість зайти на ринок України і поставляти в Україну газ, а ми вже будемо вибирати: купувати газ за ціною, яку нам пропонує Росія, або купувати газ дешевше інших країн».
 
Коментарі (0)