ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЄС страждатиме через енергозалежність

ЄС страждатиме через енергозалежність

У Європі прогнозують, що енергетична залежність ЄС збільшиться майже на 30% за 15 років. Аби уникнути небезпеки, європейцям необхідно створити єдиний енергоринок.

Енергетична залежність ЄС, за оцінками, збільшиться до 27% до 2030 року, а імпорт – до 53% від енергії, яку споживає спільнота з 28 країн. Про це повыдомив Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу, передає «Українська енергетика».

ПІд час виступу в Європейському парламенті у Страсбурзі, пан Баррозу зазначив, що рішення полягає в диверсифікації «наших поставок енергії, які включають відновлювані, покращенні ефективності енергетичного споживання та поліпшенні енергетичної інфраструктури, створенні справжнього єдиного енергоринку до кінця цього року».

«Наші міжнародні партнери досягають прогресу в цій сфері. Ми також маємо це зробити. Неможливо мати сталу економіку з більшою кількістю робочих місць, якщо не матимемо сталого довкілля, залишимося вразливими до зовнішніх шоків, таких як поточна криза в Україні, і продовжимо страждати через енергетичну небезпеку», - сказав голова виконавчого органу ЄС. Він зазначив, що порядок денний наступного саміту лідерів Євросоюзу в жовтні буде присвячений Стратегії енергетичної безпеки ЄС.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Росія не має наміру сідати з Україною за стіл переговорів щодо газопостачання. Принаймні, станом на сьогодні, коли немає розрахунків за попередні поставки блакитного палива.
 
Коментарі (0)