ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄС запевняє у відданості українській ГТС

ЄС запевняє у відданості українській ГТС

Євросоюз залишається відданим зобов’язанням щодо надання допомоги Україні у процесі модернізації, включаючи газотранспортну систему.

Про це йдеться у висновках Ради ЄС із закордонних справ, ухвалених вчора на засіданні у Брюсселі, - повідомляє Укрінфом.

«Рада вкотре підтверджує свою підтримку процесу модернізації Україні, і у цьому зв’язку ЄС продовжує роботу щодо України, включаючи надання фінансової допомоги на двосторонньому рівні, потенційну макрофінансову допомогу та сприяння підтримці з боку МВФ задля модернізації української газотранспортної системи», - заявили глави МЗС країн-членів.

Міністри зазначили, що ці процеси мають відбуватись у рамках укладених угод, у тому числі Угоди про енергетичне співтовариство.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Прем'єр-міністр Микола Азаров, перебуваючи з візитом в Норвегії, заявив, що ЄС не займає активної позиції щодо модернізації та використання української газотранспортної системи.

Микола Азаров зазначив, що Україна, яка підписала Європейську енергетичну хартію, виконує свої зобов'язання, передбачені цим документом, проте водночас нашій державі за цей час не вдалося вирішити практично жодного питання як члену  хартії.

Прем'єр-міністр також підкреслив, що Європейський Союз не сприяв Україні щодо перегляду дискримінаційної ціни на газ і не вжив практичних дій щодо української ГТС, зокрема щодо участі у тристоронньому консорціумі Україна-ЄС-Росія, створення якого ініціює Україна.

 
Коментарі (0)