Євпаторія знову без води

Станом на вечір п'ятниці вода в місті з'явилася ще далеко не у всіх будинках.

В Євпаторії після початку заповнення системи водопостачання сталося два прориви вуличних магістралей. Про це повідомив перший заступник міського голови Геннадій Губанов.

Станом на 16 годину 2 березня  в Євпаторії були зафіксовані пориви на перетині проспекту Перемоги і вулиці Некрасова і на вулиці Поповича. Перший був ліквідований силами міськводоканалу, роботи на другому знаходяться в стадії завершення.

Сталося також шість локальних аварій на внутрішньобудинкових мережах, які ліквідовані аварійними бригадами житлово-експлуатаційних підприємств. «Система каналізації, незважаючи на збільшені навантаження, поки справляється з ними. Невеликий збій стався лише в районі гімназії імені І.Сельвінського, де виявився сильно засміченим колодязь. Аварія була ліквідована оперативно», - повідомив Г.Губанов.

Станом на вечір п'ятниці вода в місті з'явилася ще далеко не у всіх будинках.

Як пояснив начальник управління цивільного захисту населення Сергій Загребельський, заповнення системи почалося тільки ввечері 1 березня, проводиться воно поетапно, від засувки до засувцки, по ходу витіснення з труби накопичилося повітря. У такому ж технологічному алгоритмі підвищується і робочий тиск.

За розрахунками фахівців, в оптимальний режим з тиском в 5 атмосфер водопровідна мережа Євпаторії вийде, якщо не відбудеться нових серйозних аварій, лише до кінця дня в суботу, коли вода дійде до тупикових точок.

До віддалених же селищ - Мирне і Новоозерне, розташованим в 30-ти кілометрах від Євпаторії, вона прийде не раніше понеділка. А поки триває підвезення води автоцистернами як в селища, так і в проблемні квартали міста.

Нагадаємо, як повідомляло раніше «У.К.», 25 лютого у зв'язку з аварією в місті була припинена подача гарячої води, 26 лютого з 10:00 до 11:00 холодна вода подавалася для поповнення населенням запасів.


Джерело - Новини Криму

 
Коментарі (0)