ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропа виключає покарання за реверс газу в Україну

Європа виключає покарання за реверс газу в Україну

Європа відкидає можливість покарання з боку Росії за налагодження реверсу газу в Україну. У ЄС переконані, що це не порушує договорів з «Газпромом» і той залишиться надійним постачальним газу.

Європейська комісія назвала «абсолютно неприйнятними» погрози голови правління «Газпрому» Олексія Міллера «покарати» ті європейські компанії, які постачають чи транспортують газ в Україну, - повідомляє «УНІАН».

«Комісія очікує, що «Газпром» і надалі буде надійним постачальником та виконуватиме свої договірні зобов'язань vis-á-vis своїх партнерів по ЄС. Ніщо не заважає компаням ЄС вільно розпоряджатися газом, купленим у «Газпрому», тому немає нічого «наполовину шахрайського» в таких комерційних операціях, що включає в себе продаж газу споживачам як всередині ЄС, так і третім країнам, таким, як Україна», - наголосили в Європейській комісії.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше у РФ наголошували, що спостерігають за питанням налагодження реверсних поставок «блакитного» палива в Україну.

«Якщо хтось захоче вирішувати проблеми енергетичного постачання України на основі реверсних поставок, то він помиляється. Перше - якщо ми побачимо, що хтось порушує наші контракти на постачання газу, ми будемо скорочувати обсяги, і фізичних обсягів газу на європейському ринку буде просто недостатньо», - підкреслив Президент РФ Володимир Путін.

 
Коментарі (0)