ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЄвропарламент запланував розгляд безвиза для України на 5 квітня

Європарламент запланував розгляд безвиза для України на 5 квітня

Європарламент запланував голосування законодавчої резолюції про скасування візових вимог українським громадянам на 5 квітня. Інформація розміщена в даних про проходження документа в процесі його прийняття, розміщених на сайті законодавчого органу ЄС.
Європейський парламент запланував голосування законодавчої резолюції про скасування візових вимог українським громадянам на 5 квітня.
 
Ця інформація розміщена в даних про проходження документа в процесі його прийняття, розміщених на сайті законодавчого органу ЄС, передає Укрінформ.
 
Зокрема, в пункті щодо голосування резолюції зазначена дата пленарного засідання - 5 квітня.
 
Варто зазначити, що рішення схвалити лібералізацію візового режиму для громадян України буде прийнято в розвиток успішно завершених 28 лютого тристоронніх переговорів, за результатами яких представники Ради ЄС, Європарламенту і Єврокомісії домовилися про скасування візових вимог українським громадянам.
 
Далі, за процедурою, проект законодавчої резолюції щодо візової лібералізації для України повинен також затвердити комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ. Після цього рішення має бути проголосована на пленарній сесії ЄП і остаточно затверджено Радою ЄС на рівні міністрів.

За прогнозами, безвізовий режим з ЄС для українців вступить в силу через кілька місяців - в кінці весни або на початку літа. 

 
Коментарі (0)