ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЄвропарламент затвердив більш чітку шкалу позначень енергоефективності

Європарламент затвердив більш чітку шкалу позначень енергоефективності

Депутати Європейського парламенту проголосували за прийняття нового механізму, який дозволить споживачам вибирати товари, орієнтуючись на більш досконалі електропобутові прилади, що в свою чергу допоможе їм скоротити витрати на електроенергію
Депутати Європейського парламенту проголосували у вівторок в Страсбурзі за прийняття нового механізму, який дозволить споживачам вибирати товари, орієнтуючись на більш досконалі електропобутові прилади, що в свою чергу допоможе їм скоротити витрати на електроенергію, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
 
Нова, більш чітка шкала позначень була прийнята переважною більшістю голосів європейських парламентаріїв: 535 - "за", 46 - "проти" і 79 утрималися.
 
Ця шкала маркована буквами від A до G і показує енергетичну ефективність електропобутових приладів відповідно до їх технологічною досконалістю.
 
Згідно виступів депутатів, споживачі зможуть вибирати більш ефективні прилади, щоб скоротити свої рахунки на оплату електрики, а виробники отримають стимул до інновацій та інвестицій в енергетично більш економну продукцію.
 
В Європарламенті цей пункт порядку денного відносять до числа найбільш значущих.

Очікується, що з кінця 2019 року, споживачі побачать в магазинах перші етикетки, складені на підставі нової шкали, без нині діючого позначення зі знаками - "+": A +, A ++ і т.д. 

 
Коментарі (0)