ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЄвропейці обіцяють українському ЖКГ мільйонні кредити

Європейці обіцяють українському ЖКГ мільйонні кредити

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий надати Україні кредит на проекти у сфері житлово-комунального господарства на суму понад 400 млн євро.

У ході обговорення алгоритмів забезпечення кредитного фінансування проектів, спрямованих на розвиток та оновлення комунальної інфраструктури України з’ясувалося, що Україна може розраховувати на кредит Європейського інвестиційного банку обсягом понад 400 млн грн.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Керівник сектору енергетики, охорони навколишнього середовища, малого та середнього підприємництва Департаменту східного партнерства і Центральної Азії Європейського інвестиційного банку Маріон Хьоніке зазначила, що кредит ЄІБ потенційно спрямований практично в усі сфери комунального господарства. Термін погашення кредиту може скласти до 25 років, а процентна ставка не перевищить 4%.

Маріон Хьоніке також підкреслила, що проекти мають бути економічно обґрунтованими, технічно якісними і життєздатними, фінансово та екологічно стійкими. Отримання кредиту, зокрема, буде поділятися на такі етапи: ініціювання інвестиційного проекту, його підготовка, реалізація, оцінка та моніторинг.

За данними Мінрегіону, наразі ЄБІ вже отримав 147 заявок від представників українських міст. Зокрема, на реалізацію проектів водопостачання та водовідведення надіслано 71 заявку, теплопостачання – 60, утилізацію муніципальних побутових відходів – 7, і на реалізацію проектів міського освітлення – 4.

Нагадаємо, співпраця Мінрегіону і Європейського інвестеційного банку триває вже давно, зокрема, декларація про співпрацю була підписана 1 липня 2011 року.

Європейський інвестиційний банк - державна фінансово-кредитна установа Європейського Союзу, створена у 1958 році з метою надання кредитів для спорудження та реконструкції об'єктів, які становлять інтерес для країн ЄС та асоційованих держав. Статутний капітал формується із внесків країн-учасниць і становить 163,7 млрд євро.

 
Коментарі (0)