ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЄвропейські інвестицій реабілітують українські ГЕС

Європейські інвестицій реабілітують українські ГЕС

Україна та Європейський інвестиційний банк підписали угоду щодо отримання позики у розмірі 200 млн євро на реалізацію проекту «Реабілітація гідроелектростанцій».

З боку України документ підписав Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, з боку Європейського інвестиційного банку - Директор ЄІБ Ханс Олберс.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

«Ми дуже задоволені нашою ефективною співпрацею та підписанням угоди щодо виділення 200 млн євро, які надійдуть в українську енергетичну галузь. Це дуже важлива подія, оскільки йдеться про відновлювану, екологічно чисту енергетику, і завдяки нашій спільній роботі обсяг такої енергії надалі зростатиме», - сказав Юрій Бойко.

Він зазначив, що Європейський інвестиційний банк є одним з найбільш дієвих партнерів України у сфері фінансування проектів з розвитку української економіки та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

У свою чергу Ханс Олберс підкреслив, що фінансування ЄІБ проектів з реабілітації гідроелектростанцій є продовженням плідної співпраці з Україною, яка розпочалася в 2007 році.

Проект реабілітації гідроелектростанцій надасть можливість забезпечити надійну експлуатацію 22 гідротехнічних споруд ПАТ «Укргідроенерго», розташованих на р. Дніпро, підвищити потужність гідроелектростанцій на 100 МВт із одночасним поліпшенням їх екологічної та технічної безпеки, а також максимально ефективно використовувати водні ресурси.

У результаті реалізації цього Проекту очікуються поліпшення оперативної стабільності та надійності електропостачання завдяки збільшенню регулюючих потужностей Об’єднаної енергосистеми України, підвищення ефективності та рівня безпечної експлуатації ГЕС.

Загальна очікувана вартість Проекту становить 690 млн євро, в тому числі: за рахунок позики ЄБРР та ЄІБ – 400 млн євро на паритетних умовах, решта співфінансування – за рахунок ПАТ «Укргідроенерго».

 
Коментарі (0)