ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЄвропейський газ стає ближчим

Європейський газ стає ближчим

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький і посол Словаччини в Україні Павол Гамжик обговорили транспортування газу з Європи у реверсному напрямку

Під час зустрічі сторони обговорили питання транспортування природного газу на українсько-словацькому кордоні в реверсному режимі. Крім того, була досягнута домовленість вивчення досвіду профільних міністерств обох країн, а також можливості розвитку альтернативних енергоносіїв, повідомляє прес-служба Міністерства.

Раніше пан Ставицький неодноразово заявляв про плани щодо постачання газу з Європи через Угорщину та Словаччину вже в першому кварталі нинішнього року. Зокрема, нещодавно Міністр повідомив, що переговори по організації поставок газу знаходяться на завершальній стадії.

На думку експертів, Україна зможе закуповувати на європейських спотових ринках та імпортувати через Словаччину до 20 млрд куб. м природного газу на рік, починаючи з 2015-2016 років. У нинішньому році Україна планує імпортувати з Європи за реверсною схемою близько 5 млрд куб. м газу.

 
Коментарі (0)