ГоловнаКоментаріПодіїЮ.Тимошенко:"Пенсійна реформа Третьякової - найбільш корумпований законопроєкт"

Ю.Тимошенко:"Пенсійна реформа Третьякової - найбільш корумпований законопроєкт"

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав направлення на повторне перше читання законопроєкту про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення
Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав направлення на повторне перше читання законопроєкту про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення, про це повідомила пресслужба ВРУ.
 
Законопроєкт передбачає впровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення в якості додаткового елементу пенсійної системи, так званого другого рівня.
 
Накопичувальний внесок буде обов'язковим, його платниками стануть роботодавці, самозайняті особи, фізичні особи-підприємці, працівники, тобто ті ж категорії, які є платниками ЄСВ. За несплату внеску передбачать значні штрафи.
 
Мінімальний розмір накопичувального внеску становитиме для роботодавців 2 відсотки від бази нарахування накопичувальних внесків для роботодавців; для всіх інших - 1 відсоток. Роботодавець у цій системі працює за формулою «+1». Тобто, повинен платити на один відсоток більше працівника.
 
Новий внесок буде існувати паралельно з ЄСВ. У зв'язку з цим вноситься ряд змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».
 
Юлія Тимошенко, яка була присутня на засіданні комітету, вказала, що законопроєктом не передбачено кримінальної відповідальності, якщо ці гроші будуть вкрадені. Також вона назвала законопроєкт найбільш корумпованим серед усього порядку денного.
 
«МММ, кредитні спілки в одному флаконі», - сказала Юлія Тимошенко та додала, що працюватиме проти цього закону. 
 
Своєю чергою, автор законопроєкту депутат від партії "Слуги народу", Галина Третьякова, їй відповіла, що простих рішень тут немає і потрібна будь-яка реформа. 
 

Юлія Тимошенко вказала на те, що 18 країн відмовилися від такого виду накопичень (як то Польща, Чехія, Угорщина тощо). 

 
Коментарі (0)