ГоловнаКоментаріАналітика Ю.Вітренко:«Падіння видобутку пов'язане з недоліком професіоналів в керівництві «Нафтогазу»

Ю.Вітренко:«Падіння видобутку пов'язане з недоліком професіоналів в керівництві «Нафтогазу»

Юрій Вітренко вважає, що недолік професіоналів в питаннях газовидобування в НАК "Нафтогаз України" і неможливість у зв'язку з цим обговорювати та приймати правильні рішення є однією з головних причин падіння видобутку газу
Виконавчий директор НАК Юрій Вітренко вважає, що недолік професіоналів в питаннях газовидобування в НАК "Нафтогаз України" і неможливість у зв'язку з цим обговорювати і приймати правильні рішення є однією з головних причин падіння видобутку газу "дочкою" НАК - "Укргазвидобування".
 
Про це Юрій Вітренко заявив в програмі "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший".
 
"У НАК "Нафтогаз України", на жаль, на трьох вищих рівнях управління немає жодного профільного фахівця з нафтогазовим освітою і досвідом роботи: ні в наглядовій раді, ні в правлінні, ні на рівні нижче правління", - заявив Юрій Вітренко.
 
Як позитивний приклад Юрій Вітренко привів "Укрнафту", головою наглядової ради якої він є. За його словами, в цій компанії є фахівець з геології і видобутку, а в правлінні є люди, які професійно розбираються у видобутку.
 
"Вони між собою сперечаються, а всі інші аналізують і можуть прийняти певну сторону. Коли немає професіоналів, мені особисто незрозуміло, які аргументи приймати", - пояснив виконавчий директор.
 

Згідно його слів, "Укрнафта" в складних умовах збільшує видобуток, а "Укргазвидобування" зменшує, хоча фінансування у них непорівнянне. "Укргазвидобування" давали настільки грошей, скільки вони хотіли. Не було у них проблем з фінансуванням, у них була проблема з освоєнням цих грошей, але при цьому видобуток падає ", - констатував Вітренко. 

 
Коментарі (0)