ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКабмін дозволив оплатити неіснуючий міст

Кабмін дозволив оплатити неіснуючий міст

Для добудови моста через Дніпро у Запоріжжі уряд дозволив попередню стовідсоткову оплату конструкцій, які виготовляються

Для добудови моста через Дніпро у Запоріжжі уряд дозволив попередню стовідсоткову оплату конструкцій, які виготовляються.

Відповідне рішення Кабінету Міністрів ухвалено 9 квітня, інформує прес-служба уряду.

Як зазначається у повідомленні, для будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро у Запоріжжі необхідно виготовити конструкцій та шляхопроводів із загальним обсягом металоконструкцій 38 тис. тонн. Термін виготовлення конструкцій та їх монтажу становить від 5 до 8 місяців. Однак, чинним законодавством не передбачена можливість попередньої оплати на тривалий період в обсязі понад 30% вартості річного обсягу робіт по будівництву подібних об’єктів. Водночас для закупівлі матеріалів, конструкцій, виробів, необхідних для виконання робіт з будівництва, потрібні відповідні кошти.

Оскільки будівництво включає великі мостові споруди, для зведення яких необхідне попереднє виготовлення мостових конструкцій, уряд дозволив здійснити попередню оплату на строк не більше 9 місяців. Це дасть змогу забезпечити виготовлення вітчизняних металоконструкцій,  необхідних для завершення моста через річку Дніпро у Запоріжжі.

Як повідомляла «У.К.», під час свого візиту до Запоріжжя 22 березня Президент Віктор Янукович наголосив, що будівництво транспортної магістралі через Дніпро в обласному центрі має бути завершене якомога швидше.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)