ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУ Запоріжжі сьогодні «ділили» бюджетні субвенції

У Запоріжжі сьогодні «ділили» бюджетні субвенції

Сума субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій Запорізької області в 2012 році перевищила 156 млн грн

Сума субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій  Запорізької області в 2012 році перевищила 156 млн грн. Ще майже 8 млн регіон отримає окремим рядком. Це частка субвенції на розвиток територій так званої зони спостереження. Зазначені гроші отримають  райони,  розташовані  поряд із Запорізькою атомною станцією.  

Про це було повідомлено в ході  селекторної наради, під час якої відбувалося  узгодження з територіями питань щодо об’єктів, на які планується використати кошти субвенції.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Віктора Ємельяненка, перелік об’єктів, які будуть фінансуватися за рахунок цих субвенцій, вже визначено. Сьогодні йде копіткий процес формування проектно-кошторисної документації щодо кожного включеного до переліку об’єкта. Кожна пропозиція, надана представниками районів та міст, повинна бути  обґрунтованою, пройти експертизу та належним чином оформленою згідно вимог законодавства.

«Ми повинні максимально прискорити процес формування проектно-кошторисної документації по кожному з об’єктів, що ввійшли до переліку на фінансування за рахунок субвенції з Держбюджету, – звернувся до керівників територій Віктор Ємельяненко. – Адже цей перелік нам необхідно буде також захистити у профільних міністерствах. Лише ті об’єкти, що успішно пройдуть  «захист», будуть включені до відповідної постанови Кабінету Міністрів, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації».

У ході селекторної наради представники територій також звітували про проведену роботу щодо підготовки проектів. Наразі повний пакет документів для захисту в профільних міністерствах готовий  на  89 об’єктів. 

Нагадаємо, як повідомляла «У.К.», Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ 20 березня оприлюднило урядову постанову № 198 від 14.03.2012 р. Цим документом затверджено порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування програм – переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)