ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКабмін не готовий вирішувати долю «головних героїв» LNG-терміналу

Кабмін не готовий вирішувати долю «головних героїв» LNG-терміналу

Кабінет Міністрів відклав розгляд результатів роботи комісії щодо перевірки обставин підписання угоди про співпрацю з іспанською Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу.

Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, - інформує Інтерфакс-Україна.

«На сьогоднішньому засіданні уряду це питання розглядатися не буде. Воно буде розглянуте на наступному тижні», - запевнив Едуард Ставицький.

За його словами, комісія вже прийняла рішення щодо цього питання, а відстрочка розгляду цієї теми на засіданні уряду пов'язана з тим, що спочатку потрібно особисто доповісти про результати проведеної роботи Прем'єр-міністру Миколі Азарову.

«Потрібно особисто доповісти Прем'єр-міністрові, для того, щоб визначити всі моменти, які були під час підписання угоди», - додав Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінет Міністрів створив комісію з розслідування обставин підписання угоди про співпрацю в реалізації національного проекту «LNG-термінал», навколо якого розгорівся скандал. Вищезазначена комісія повинна була вивчити всі нюанси: як підписували, чому, як перевіряли представників іспанської компанії і т.д. А потім поставити питання і про відповідальність чиновників, які допустили міжнародний скандал.

Нагадаємо, 26 листопада Україна підписала з компаніями Excelerate Energy LLC (США) і Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю по реалізації національного проекту «LNG-термінал».

Як уточнив тоді журналістам Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, у компанії Excelerate Energy LLC планувалося орендувати плавучий завод з регазифікації скрапленого газу, а компанія Gas Natural Fenosa (Іспанія) повинна була виступити інвестором реалізації проекту.

Однак через кілька годин після підписання договорів компанія Gas Natural Fenosa спростувала свою участь в проекті, заявляючи, що підписант угоди з іспанської сторони не є представником компанії.

При цьому сам підписант - Джорді Бонвехі - пізніше визнав, що дійсно не мав повноважень підписувати будь-які угоди від імені компанії.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив про готовність піти у відставку, якщо це допоможе прибрати всі бар'єри в реалізації проекту будівництва в Україні «LNG-терміналу».

 
Коментарі (0)