ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСкандал навколо LNG-терміналу розслідуватиме спеціальна комісія

Скандал навколо LNG-терміналу розслідуватиме спеціальна комісія

Кабінет Міністрів створив комісію з розслідування обставин підписання угоди про співпрацю в реалізації національного проекту «LNG-термінал», навколо якого розгорівся скандал.

Про це сьогодні на своїй персональній сторінці в Facebook повідомив глава Державної служби з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський.

«Слідами скандалу з «LNG-терміналом». Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів була створена комісія, яка візьметься за посадовців, які підписали скандальну угоду від української сторони. Комісія вивчить всі нюанси: як підписували, чому, як перевіряли представників іспанської компанії і т.д. А потім поставить питання і про відповідальність цих чиновників», - написав Михайло Бродський.
Нагадаємо, 26 листопада Україна підписала з компаніями Excelerate Energy LLC (США) і Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю по реалізації національного проекту «LNG-термінал».

Як уточнив тоді журналістам Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, у компанії Excelerate Energy LLC планувалося орендувати плавучий завод з регазифікації скрапленого газу, а компанія Gas Natural Fenosa (Іспанія) повинна була виступити інвестором реалізації проекту.

Однак через кілька годин після підписання договорів компанія Gas Natural Fenosa спростувала свою участь в проекті, заявляючи, що підписант угоди з іспанської сторони не є представником компанії.

При цьому сам підписант - Джорді Бонвехі - пізніше визнав, що дійсно не мав повноважень підписувати будь-які угоди від імені компанії.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив про готовність піти у відставку, якщо це допоможе прибрати всі бар'єри в реалізації проекту будівництва в Україні «LNG-терміналу».

 
Коментарі (0)