ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКабмін пропонує рятувати держбюджет грошима комунальників

Кабмін пропонує рятувати держбюджет грошима комунальників

Уряд планує латати дірки в держбюджеті за рахунок комунальників. У Кабінеті Міністрів запропонували скасувати пільгове оподаткування підприємств сфери ЖКГ, і тим самим залучити в скарбницю мільярди грн.

Кабінет Міністрів підготував податкові зміни. Законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо вдосконалення окремих положень)» №4309а від 21 липня опублікований на сайті Верховної Ради.

Зокрема, документ передбачає скасування оподаткування за «0» ставкою податку послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами «Інтерсіті +», скасувати звільнення від оподаткування прибутку підприємств електроенергетики, які виробляють електричну енергію виключно з відновлювальних джерел енергії. Крім того, законопроект пропонує скасувати звільнення від оподаткування прибутоку підприємств паливно-енергетичного комплексу та суб'єктів господарювання водо-, теплопостачання та водовідведення в межах фактичних витрат, передбачених інвестиційними програмами.
 
«Реалізація запропонованих норм дозволить збільшити в 2014 році ресурс зведеного бюджету України на суму близько 11,4 мільярда гривень, а також залучити в бюджет 2015 року близько 32,7 мільярда гривень», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд планує зменшити споживання природного газу на 5 млрд куб. м до 2020 року і тим самим знизити на 8,6 млрд грн видатки держбюджету на компенсацію НАК «Нафтогаз України» різниці між закупівельною ціною імпортного газу та ціною природного газу для споживачів.
 
Коментарі (0)