ГоловнаНовини ЖКГПодіїКабмін визначив норми для перерахунку соціальної допомоги та виплати її малозабезпеченим сім’ям

Кабмін визначив норми для перерахунку соціальної допомоги та виплати її малозабезпеченим сім’ям

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою визначив норми для перерахунку державної соціальної допомоги і виплати її малозабезпеченим сім’ям.
Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою визначив норми для перерахунку державної соціальної допомоги і виплати її малозабезпеченим сім’ям.
 
Про це розповіла на брифінгу міністр соціальної політики України Марина Лазебна, повідомила пресслужба міністерства.
 
“Сьогодні на засідання уряду була прийнята постанова, яка називається – деякі питання виплати державної соціальної допомоги. Ця постанова була розроблена на виконання ЗУ, яким з 1 липня встановлюються нові розміри соціальних виплат окремим категоріям осіб, а також удосконалюються принципи та підходи до призначення та надання державних соціальних допомог в Україні”, - сказала Лазебна.
 
Міністерка вважає, що рішення уряду має на меті дві речі: унормувати перерахунок соціальних виплат та спростити доступ в оформленні соціальної допомоги. Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування збільшилася з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів, а на дітей з інвалідністю до 3,5 прожиткових мінімумів.
 

“Перерахунку підлягатимуть виплати, які були нараховані у січні-червні 2020 року, але перерахунок буде проведено з 1 січня 2020 року, тобто з часу, який вже минув. Цим рішенням Кабміну було призначено нову редакцію порядку призначення і виплати державної соцдопомоги малозабезпеченим сім’ям. Основним принципом надання допомоги визначено: об’єктивність причин отримання низьких доходів або їх відсутність у непрацюючих працездатних членів сім’ї”, - додала міністр. 

 
Коментарі (0)