ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКабмін заборонив обмежувати КП «Вода Донбасу» в постачанні електроенергії

Кабмін заборонив обмежувати КП «Вода Донбасу» в постачанні електроенергії

Кабінет міністрів України своїм рішенням заборонив застосовувати будь-які обмеження постачання електроенергії комунальному підприємству «Вода Донбасу»
Кабінет міністрів України своїм рішенням заборонив застосовувати будь-які обмеження постачання електроенергії комунальному підприємству “Вода Донбасу”, яке є ключовим постачальником питної води для населених пунктів регіону. 
 
Відповідне рішення ухвалене під час засідання Уряду минулої п"ятниці. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.
 
Збій у постачанні електроенергії спричиняє перебої із постачанням води, а це у свою чергу обумовлює не тільки соціальне невдоволення мешканців, а й несе загрози санітарно-епідеміологічного і техногенного характеру. Знеструмлення КП “Вода Донбасу” — це знеструмлення 9 фільтрувальних станцій, 152 водопровідно-насосних станцій, 24 каналізаційних очисних споруд, 74 каналізаційно-насосних станцій, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі.
 
Ухвалене рішення вирішує питання ритмічної роботи підприємства, а відтак безперебійного постачання води споживачам.
 

Нагадаємо, у квітні у КП “Вода Донбасу” заявило про ризики вимкнення електрики. У червні Кабміном було запропоноване рішення надати КП “Вода Донбасу” статус “захищеного споживача”, який унеможливлює вимкнення електрики на об’єктах і підрозділах підприємства. 

 
Коментарі (0)