ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Кабмін знайшов «крайнього» у зриві підготовки до опалювального сезону

Кабмін знайшов «крайнього» у зриві підготовки до опалювального сезону

Міненерго звинувачують у частковому зриві підготовки до опалювального сезону. За словами очільника уряду, гроші на закупівлю вугілля для накопичення на ТЕС виділили, а Міністерство їх не використовує.
Аби накопичити на складах ТЕС вугілля, уряд виділив близько 2 млрд грн. Додатковий мільярд поступив з державної компанії «Енергоринок». Наразі ці кошти не використані. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.
 
За словами очільника Кабміну, персональна відповідальність за «бездіяльність» лежить на Міністрі енергетики Володимиру Демчишину.
 
«Міністерством енергетики зірвано виконання низки пунктів розпорядження про підготовку до осінньо-зимового періоду», - заявив Прем’єр.
 
Арсеній Яценюк підкреслив: «Невідкладне виконання розпорядження уряду.  До кінця місяця базові цифри щодо накопичення вугілля на складах повинні бути виконані».
 
«Так само це стосується державних компаній, які виробляють електричну енергію і які повинні забезпечити стабільність і стійкість української електроенергетичної системи», - підкреслив Прем’єр.
 
Пан Яценюк додав, що цього тижня він отримає незалежний звіт, «що відбувається в енергетиці і які подальші кроки повинні бути здійснені».
 
«Мене не просто турбує ситуація в енергетиці, в першу чергу в електричній, - а я вимагаю вжиття невідкладних заходів від Міністерства і від державних компаній для забезпечення стабільності енергопостачання, як промисловості, так і громадянам країни», – резюмував пан Яценюк.
 
 
Він також повідомив, що в «Укренерго» як в основному диспетчерському пункті країни, будуть відбуватися навчання щодо порядку дій у разі виникнення кризових ситуацій в енергосистемі: «Компанією розроблено декілька планів щодо забезпечення енергопостачання, в тому числі й на випадок виникнення надзвичайної ситуації».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», більшість населення оплачує рахунки за світло щомісяця до 20-го числа, трохи менше українців – до 10 числа, згідно з Правилами користування електроенергією. Деякі громадяни не платять за електрику зовсім.
 
Коментарі (0)