ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКабмін «знищив» національну енергокомпанію

Кабмін «знищив» національну енергокомпанію

Кабінет Міністрів попрощався з однією з національних енергетичних компаній. Рішення про її ліквідацію розміщене в постанові уряду.

Кабінет Міністрів ліквідував НАК «Енергетична компанія України». Уряд передав пакети акцій енергокомпаній, які входили в НАК, Міністерству енергетики і вугільної промисловості. Відповідне рішення йдеться у постанові КМУ №398 від 3 вересня.

У документі наголошується, що термін роботи ліквідаційної комісії не повинен перевищувати 5 місяців. Ліквідаційну комісію, згідно з постановою, очолив генеральний директор Державного концерну «Ядерне паливо» Сергій Дробот.
 
Крім того, , у відання Міністерства енергетики та вугільної промисловості передано 78,29% акцій компанії «Центренерго», 60,06% акцій компанії «Луганськобленерго», 87,4% акцій компанії «Дністровська ГАЕС».
 
НАК «Енергетична компанія України» є акціонером 20 компаній паливно-енергетичного комплексу, які виробляють і поставляють електроенергію, що становить близько третини загального вироблення електроенергії Об'єднаної енергосистеми України.
 
До речі, дізнайтеся, чим загрожує ліквідація Нацкомісій в аналітиці «України Комунальної».
 
Коментарі (0)