ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКабміну хочуть віддати регулювання електроенергетики

Кабміну хочуть віддати регулювання електроенергетики

Парламент пропонує Кабінету Міністрів регулювати електроенергетичну сферу України. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано проект Закону №2182 «Про електроенергетику» щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Документ передбачає організацію стабільної роботи енергосистеми України.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект має на меті надання повноважень Кабінету Міністрів України встановлювати особливості регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії України на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, а також відносин, пов'язаних з виробництвом, передачею, розподілом, постачанням, купівлею, продажем і використанням електричної енергії на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго припиняє розрахунки майже з двома десятками електростанцій, які знаходяться на окупованих територіях Донбасу. Відповідний перелік вже зареєстрували у відомстві.

 
Коментарі (0)