ГоловнаПослугиБлагоустрійПільги на проїзд планують замінити грошима

Пільги на проїзд планують замінити грошима

Влада готова до монетизації пільг на проїзд вже з наступного року. Всі громадяни, котрі мають право на безкоштовний проїзд, отримають збільшену в рази грошову допомогу, незалежно від того, користуються вони транспортом чи ні.

Міністерство соціальної політики та міністерство інфраструктури заявляють, що технічно готові до монетизації пільг на проїзд в транспорті з 1 січня наступного року. Про це заявила керівник відділу автотранспорту Мінінфраструктури Світлана Кубальська, передає «Українська Правда».

Чиновниця заявила, що у Мінсоцполітики є всі необхідні дані для надання адресної грошової допомоги громадянам, які мають право на пільговий проїзд.

«Є всі розрахунки, скільки вони щорічно перераховують перевізникам за проїзд пільгових категорій населення. Єдине, у чому треба визначитися, це в порядку сум, яку держава має перерахувати кожному пільговику», - зазначила вона.

Крім того, пані Кубальська заявила, що коштів, які виділяються державою на пільговий проїзд не достатньо, тож з наступного року, після монетизації, сума збільшиться в рази.

«Приміром, у 2015 році на оплату проїзду одного пільговика передбачено 47 грн. І це - в рік. Але ми розуміємо, що цих коштів недостатньо. Їх ще може вистачити на оплату проїзду в межах населених пунктів, але ніяк міжміський проїзд. Вважаємо , що розмір такої адресної допомоги має становити 250-300, а може навіть і 400 гривень», - підрахувала чиновниця.

Крім того, надавати державну грошову допомогу будуть всім пільговим категоріям громадян, незалежно від того, користуються вони транспортом чи ні.

«Людина сама вже вирішувати, витрачати ці кошти на проїзд, або ліки, або ще щось», - підсумувала представник Мінінфраструктури.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінсоцполітики наполягає на необхідності монетизація пільг на проїзд у громадському транспорті. Чиновники вважають, що такий спосіб надання фіндопомоги пільговикам дозволить уникнути корупційних ланок у процесі.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
06 Серпня 2015 p. 10:30
Пільговики і пенсіонери зараз далеко не найбідніші: багато українців взагалі не мають ні пенсії, ні зарплати , звільнені з роботи ще режимом Януковича у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ, живуть по декілька років випадковими підробітками та за рахунок допомоги від інших членів сім"ї. І немає їм ні пільг, ні субсидій. А працючі пенсіонери --це взагалі каста забезбечених.