ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняОбстріл водоканалу не залишить донеччан без води

Обстріл водоканалу не залишить донеччан без води

Донецькі комунальники просять населення зберігати спокій. За їх словами, незважаючи на проблеми з водопостачанням в місті та області, місцеві жителі не залишаться без води.

Донеччан напоять з резервних водоймищ. Вихід з ладу насосної станції I підйому каналу Сіверський Донець-Донбас в результаті артилерійського обстрілу, що стався 10 червня на території станції, не позначився на стабільності водопостачання Донецька. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Донецькміськводоканалу.

«Вода на місто надходить у повному обсязі без перебоїв, тому причин для паніки у донеччан немає. Про будь-які зміни у графіку подачі води підприємство буде повідомляти мешканцям негайно. Резервних водоймищ, з яких тимчасово здійснюється забір води «Вода Донбасу», досить до повної ліквідації наслідків аварії. У разі будь-яких ускладнень ситуації або тривалої зупинки роботи каналу можливе тимчасове скорочення обсягів водоподачі і не виключено тимчасовий перехід на графиковую подачу води, проте в такому разі населення буде негайно і завчасно поінформовано про такі зміни. Зараз приводу для паніки немає, як і підстав для того, щоб робити великі запаси води», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», працівники водоканалів відчувають на собі наслідки АТО. 7 червня терористи захопили водосховище під Донецьком. Вони підняли щити на дамбі і почали скидання води в русло річки. Раніше, 5 червня, озброєні злочинні формування позбавили жителів Донецької області води. Зловмисники пошкодили водопровід і повітряні електролінії, з-за чого кілька міст під Донецьком залишилися без водопостачання.
 
Коментарі (0)