ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКаналізація як мистецтво

Каналізація як мистецтво

У Києві відкриють перший в Україні музей каналізації

У четвер, 4 жовтня, Київводоканал відкриє для відвідувачів двері першого в Україні унікального музею каналізації. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі компанії. 

Музей охоплює більш ніж столітню історію розвитку каналізаційної системи Києва: від 1879 року до сьогодення. Виставка представлена численними експонатами каналізаційного господарства: сучасні та старовинні труби, зокрема дерев’яна, якій близько 200 років, зразки колекторів, засувок та насосів, люки різних періодів, макети насосних станцій та спецтехніки, а також різноманітні інструменти і засоби прочистки мереж.

Крім того, під час незвичайної екскурсії відвідувачі музею дізнаються про зародження системи водовідведення у світі, побудову і роботу київської роздільної системи водовідведення – першої на території Російської імперії кінця 19 століття, а також про сучасне життя каналізаційного господарства столиці.

Музей розміщено в одному із виробничих приміщень колишньої каналізаційної насосної станції за адресою: вул. Харківське шосе, 50-а. 

 
Коментарі (0)