ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКерч на порозі «безводдя»

Керч на порозі «безводдя»

Через кілька місяців Керч може залишитися без води. Запаси водних ресурсів у Керченському водосховищі постійно зменшуються і наразі становлять майже 6,6 млн кубометрів.

Об’єми води у Керченському станційному водосховищі нещадно зменшуються. Так, запасів води місту вистачить на 2-3 місяці. Про це повідомив «голова» адміністрації Керчі Сергій Писарєв, передають «Новини Криму».

За словами чиновника, загальний об’єм води становить 6,588 млн кубометрів. Крім цього, у місті ведуться роботи з відновлення запасів води.

«Є кілька пропозицій від інвесторів щодо створення заводу з опріснення води, але на сьогоднішній день вони до логічного завершення не доведені. Причина одна - вартість куба опрісненої води значно вища від того тарифу, який існує», - зазначив Сергій Писарєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «влада» анексованого Криму має намір переводити жителів півострова на бутильовану воду, у разі виникнення НС з водозабезпеченням. Планується також будівництво «водного каркасу» на території півострова.

 
Коментарі (1)
Igor
03 Січня 2015 p. 12:15
За прошедшие больше чем полгода - проблему питьевой воды можно было решить так или иначе. В Греции, например, малые острова не имеют своих источников пресной воды - ее привозят танкерами каждый день - с материка. За 9 месяцев (ладно, пусть даже 6 - ведь не сразу стало понятно, что "трубу" перекроют) вполне можно было построить инфраструктуру для наполнения резервуаров/водохранилищ и организовать логистику поставок воды морским путем! Дорого? Ну а что ж хотели? Так нет, лучше попилить бабло на нереальных проектах с опреснением, мостом... потом поднять "маленько" тэньге на поставках бутылок. Продолжайте в том же духе... Ну и о дождях/снеге надо бы помолиться. Ведь только дожди полуостров от обезвоживания и спасли в летний период, что и сами крымчане признают, видя в большом кол-ве осадков некий промысел "высших сил".