ГоловнаНовини ЖКГПодіїКерівництво запорізького водоканалу звинуватили у розкраданні грошей

Керівництво запорізького водоканалу звинуватили у розкраданні грошей

Оперативники управління по боротьбі з організованою злочинністю звинувачують керівників запорізького водоканалу у вчиненні злочинних дій, що принесли збитки компанії приблизно на 6 млн грн.

У Запоріжжі керівництво місцевого водоканалу мільйонами розкрадало бюджетні кошти. Керманичі підприємства за фіктивними документами поставляли вживані стальні труби під виглядом нових. Злочинні дії керівників водоканалу принесли збиток компанії на загальну суму більше ніж 5,8 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі  ГУБОЗ МВС України.

За словами начальника УБОЗ Гліба Мельніченко, організував та налагодив схему збагачення генеральний директор комунального підприємства, що займається водопостачанням міста.
 
«Посадовець для реалізації свого умислу залучився підтримкою двох підлеглих. Зокрема, начальника служби забезпечення, який тривалий час працював на керівних посадах на виробничих підприємствах та обізнаний в економічних питаннях, а також провідного інженера з укомплектування цієї ж служби, який безпосередньо виконував роботу зі складання та узгодження необхідної документації», – йдеться в повідомленні.
 
У прес-службі проінформували, що у ході досудового розслідування з’ясувалось, що злочинну діяльність спільники розпочали ще у 2012 році. Останні укладали договори на постачання на адресу КП нових стальних труб, а в реалії же доставлялися далеко не нові. У подальшому за отримані товарно-матеріальні цінності КП перераховувало кошти на розрахункові рахунки постачальників через рахунки фіктивних підприємств.
 
Зокрема, у результаті злочинної діяльності, керівництвом водоканалу спричинено збиток комунальному підприємству Запорізької міської ради на загальну суму більше ніж 5,8 млн грн.
 
«Досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України завершено. Наразі один з учасників угруповання оголошений у державний розшук, а організатор – у міждержавний», – додали у прес-службі.
 
Спільникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 20 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», автомобільні дороги Запорізької області знову відкриті для пересування. Це відбулося в результаті проведення робіт з очищення дорожнього покриття.
 
Коментарі (0)