ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДокументи на субсидії «не дійшли» до киян

Документи на субсидії «не дійшли» до киян

Жителям столиці влада обіцяє розіслати документи на субсидії. З 1 травня запрацює спрощений механізм надання відшкодувань за оплату ЖКП. Однак, кияни вже отримують нові квитанції із підвищеними тарифами

Столична влада обіцяє киянам надсилати заяви та деклараці на отримання субсидій на оплату ЖКП разом із платіжками. З 1 травня  вступає в силу новий спрощений порядок надання субсидій. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає прес-служба відомства.

Крім цього, чиновник запевнив, що кожній родині буде надано інформацію про можливість отримання компенсації на сплату комунальних послуг.

«Міська влада реалізовує спрощений механізм призначення субсидій київським родинам. Це вкрай необхідно в умовах стрімкого підвищення тарифів. Скасовано низку вимог до людей, які полегшують процедуру отримання субсидій. Кожна родина буде поінформована про можливість отримувати державну допомогу, однак отримати її зможуть лише ті, хто потребує. У кожну поштову скриньку будуть розіслані бланки заяв, декларацій та інструкцій щодо їх заповнення. Однак слід розуміти, що механізм вступає у силу з 1 травня, тому до цього часу людям нараховуватиметься допомога за старим порядком», – заявив заступник мера.

Поміж тим платіжки на оплату ЖКП вже почали надходити киянам, однак документів, необхідних для оформлення субсидій та інструкції щодо заповнення заяв та декларацій столичним споживачам ЖКП ще не надіслали.

Нагадаємо, жителям Житомирської області першим направили бланки документів для спрощеного оформлення субсидій. Після їх заповнення, мешканці регіону можуть відправити документи до соцслужб.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Квітня 2015 p. 19:32
Ну не опинилася б наша держава сьогоднішньому скрутному становищі, якби її чиновники не намагалися, де це тільки можливо, дурити своїх пересічних співгромадян. Думаю, із так званим новим порядком призначення субсидій у цьому сенсі буде традиційно. Наприклад,якщо людина у декларації штучно занизить свій дохід, то вона має віддати державі подвійний розмір призначеної субсидії. Але водночас держава штучно приписує усім підряд непрацюючим дохід у 1218 гривень на місяць, що, очевидно, є фальсифікацією. Тобто виходить, що обман з боку людини карається, а обман з боку держави вважається нормою.